Naar een nieuwe bodem onder het bestaan – Gerard van de Kam

Wanneer:
november 28, 2018 @ 8:00 pm – 10:00 pm
2018-11-28T20:00:00+01:00
2018-11-28T22:00:00+01:00
Kosten:
€15 *


Er is een wereldwijde transitie
gaande,niet alleen vanwege het
klimaatvraagstuk, maar ook cultureel,
filosofisch en levensbeschouwelijk.

We kunnen vanuit een ruimer
perspectief daarnaar kijken, met
informatie uit wetenschap, kunst en
mystieke spiritualiteit. De kerken
lopen verder leeg, maar er is grote
belangstelling voor
meerdimensionaliteit.


Er vindt uitzuivering plaats en herwaardering voor het vrouwelijke. In de wetenschap is sprake van een “paradigma-verschuiving”. En kunst geeft, vooruitlopend op wetenschap en -zich onbewust voedende aan oude wijsheid- al eeuwenlang nieuwe richtingen aan, waarbij we telkens oude tegenstellingen kunnen overstijgen en nieuwe perspectieven kunnen ontwikkelen.

Deze thema’s beheersen niet alleen de grote kaders van economie en politiek, maar hebben ook gevolgen voor de kleiner verbanden en voor individuen. De thema’s van de presentatie zijn daarom: heelal, aarde, mensheid, transitie, herwaardering van het vrouwelijke, een nieuw paradigma, met daarbij slachtoffers, overlevers en voorlopers met een missie. Zo komen we tot een nieuwe bodem onder het bestaan, als perspectief in de huidige chaotische transitiefase.

De kwantumfysicus en filosoof David Böhm geeft een basis voor een dergelijke synthese. Bovendien houdt hij een pleidooi voor een open vorm van dialoog, waarin oordelen en paradigma’s tijdelijke worden opgeschort om beter naar elkaar te luisteren.
Deze beeldlezing wordt rijk geïllustreerd en onderbouwd met beelden en ondersteund door muziekfragmenten. De intentie is: verbanden laten zien, inspireren, bemoedigen, uitdagen en ieders eigen creatieve kracht herkennen.


Over Gerard van de Kam
Hij werkte vanaf 1965 op het terrein van mens, arbeid en zingeving, eerst als loopbaanbegeleider. Daarna was hij 25 jaar docent in loopbaanmethodiek. Nu is hij, naast amateur-schilder ook nog steeds actief als spiritueel-ecologisch missiecoach. Hij verzorgt o.m. lezingen, workshops en cursussen, werkt mee aan de Spirituele Sociëteit, de Tilburg-in-dialoog-beweging en geweldloze communicatie. Ook via zijn schilderijen en teksten draagt hij zijn gedachten uit. Hij is vooral gericht op het onderzoeken van de samenhang van wetenschap, kunst en spiritualiteit, als zoektocht naar de essentie. Van daaruit kan het dagelijkse leven verrijkt worden.
NB. Gerard werkt aan een boek met schilderijen en verhalen Hij heeft geen website, maar is wel bereikbaar via wr8177@kpnmail.nl

* = Indien het entree bedrag een belemmering is om deze activiteit bij te wonen, voel je dan toch welkom en neem even contact met ons op via info@huisvoorzingeving.nl en vraag naar de mogelijkheden voor een gereduceerd tarief.


U kunt zich hier inschrijven voor:
Beeldlezing: Naar een nieuwe bodem onder het bestaan - Gerard van de Kam
op 28 november van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie: Huize Nieuwenhof in Moergestel

* = verplicht veld