Dialoogtafel – Thema: Ik zie jou

Wanneer:
november 7, 2018 @ 9:30 am – 12:00 pm
2018-11-07T09:30:00+01:00
2018-11-07T12:00:00+01:00
Kosten:
gratis entree


In de week van vrijdag 2 t/m zondag 11 november
2018 is weer de jaarlijkse Week van de Dialoog.
Het doel van de dialogen is om verbindingen tot
stand te brengen tussen mensen die elkaar anders
mogelijk niet zo snel ontmoeten.

De gesprekken hebben een thema en worden geleid
door een ervaren gespreksleider. Verder verlopen
ze volgens een methodiek die ervoor zorgt dat de
verhalen gedeeld kunnen worden en dat er
geluisterd wordt vanuit nieuwsgierigheid naar
de ander.


Het landelijke thema van deze week is: Elkaar zien
Er doen dit jaar ca. 70 gemeenten mee aan de Week van de Dialoog. Ook de gemeente Oisterwijk doet weer mee. Zo zijn er diverse tafels in Moergestel, Heukelom en Oisterwijk

Bij het Huis voor Zingeving sluiten wij ons graag aan bij dit sympathieke initiatief en organiseren een Dialoogtafel met als thema: Ik zie jou. Graag nodigen wij jou uit om samen in gesprek te gaan over dit thema.

Hoe kijk jij naar de wereld om je heen? Hoe kijk jij naar andere mensen? En, hoe zie jij jezelf? Hoe laat je jezelf aan anderen zien? Gebruiken wij maskers in contact met elkaar, of durven we deze af te leggen? Wij horen graag jouw ervaringen hierover, onder het genot van kopje koffie of thee.

Over de Week van de Dialoog
De Dag van de Dialoog werd in Rotterdam bedacht en voor het eerst georganiseerd na de aanslagen in de VS op 11 september 2001. Daar bleek dat de Dag van de Dialoog mensen dichter bij elkaar bracht, mensen nieuwe inzichten verschafte en onderwerpen boven tafel bracht die voorheen veelal onbesproken bleven.
Inmiddels vieren tienduizenden mensen jaarlijks in bijna 70 gemeenten in Nederland in de 1e week van november een dialoog. Tilburg in Dialoog, een initiatief van Marieke Donders en Christina Westgeest, beleefde in 2009 haar eerste editie. Intussen is Julia van de Griendt de trekker van Tilburg in Dialoog.

Praktische informatie
De Dialoogtafel vindt plaats in de sfeervolle voormalige kapel in Huize Nieuwenhof, Kloosterdreef 4 in Moergestel. De Dialoogtafel duurt van 9.30 tot ongeveer 12.00 uur. De Dialoografel zal worden begeleid door de ervaren gespreksleider, Saskia Basten. Deelname is gratis.

Er zijn nog meer dialoogtafels in die week, onder andere in Heukelom en Oisterwijk. Klik hier voor meer informatie.