Lezing: de Weg van de Held – Sander Videler

Wanneer:
februari 28, 2018 @ 8:00 pm – 10:00 pm
2018-02-28T20:00:00+01:00
2018-02-28T22:00:00+01:00
Kosten:
€10 *


Sprookjes en mythen verhalen op symbolische
wijze over de fasen die de ziel doorloopt
op het pad van individuatie of Zelfontplooiing.
Joseph Campbell heeft dit samengevat als de
‘weg van de held’. Begrip van de betekenis
van sprookjes en mythen levert je een schat
aan levenswijsheid op, welke je direct kunt
toepassen op je leven.

De weg van de held bestaat uit verschillende
fasen, zoals de roep om de bekende wereld achter
je te laten en op zoek te gaan naar de wijsheid
van je ziel.


In sprookjes moet een koningszoon dan vaak het veilige ouderlijk huis verlaten en een prinses redden, die opgesloten zit in een toren, bewaakt door een heks, draak of ander monster. Met beelden als deze geeft de ziel op symbolische wijze uitdrukking aan haar wijsheid. Op spiritueel niveau staat de koningszoon bijvoorbeeld symbool voor de mens, die een goddelijke zoon is. Op psychologisch niveau staan de ouders symbool voor de overgeërfde, ouderlijke thema’s (mannelijk/vrouwelijk) waar we ons van moeten ontdoen om onze ziel of anima, de prinses, gevangen in de toren van het beperkte ik-bewustzijn, te bevrijden.

Deze lezing is als een losse activiteit te bezoeken en is ook een introductie op een cursus, bestaande uit 5 avonden. Deze cursus heeft hetzelfde thema als de lezing: de Weg van de Held en start op woensdag 28 maart.


Over Sander Videler:
Sander Videler is Jungiaans analytisch therapeut, schrijver & spreker. Sander is al verschillende keren gastspreker geweest bij het Huis voor Zingeving. Nu keert hij na een periode van ruim twee jaar weer terug bij ons deze nieuwe lezing en een super interessante en waardevolle cursus!!

Vanaf jonge leeftijd is Sander Videler al geïnteresseerd in de wereld van de ziel en de werking van de psyche. Voor het begrijpen hiervan heeft hij zichzelf gespecialiseerd in dieptepsychologie en Oosterse en Westerse spiritueel-mystieke tradities.

Na jarenlange zelfstudie, is Sander ook boeken gaan schrijven en lezingen en cursussen gaan geven over de verbinding tussen dieptepsychologie en spiritualiteit. Later is hij afgestudeerd als Jungiaans analytisch therapeut en is Sander mensen gaan begeleiden vanuit een diepgaand, integraal psychosofisch proces.

Sander: ‘Ik beschouw mezelf als een gezant van gnosis, een boodschapper, die mensen langs verschillende wegen helpt om dichter bij hun ware zelf, ziel of essentie te komen.’

Meer informatie: www.sandervideler.com

* = Indien het entree bedrag een belemmering is om deze activiteit bij te wonen, voel je dan toch welkom en neem even contact met ons op via info@huisvoorzingeving.nl en vraag naar de mogelijkheden voor een gereduceerd tarief.


U kunt zich hier inschrijven voor:
Beeldlezing: Naar een nieuwe bodem onder het bestaan - Gerard van de Kam
op 28 november van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie: Huize Nieuwenhof in Moergestel

* = verplicht veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *