Opvoeden in een nieuwe tijd – Conchita van Dijk en Diane Govers

Wanneer:
maart 14, 2018 @ 8:00 pm – 10:00 pm
2018-03-14T20:00:00+01:00
2018-03-14T22:00:00+01:00
Kosten:
€ 10 *
Opvoeden in een nieuwe tijd:
van overprikkeling naar helderheid.

De huidige generatie kinderen vraagt ons
om onze manier van opvoeden te herover
wegen. Een opvoeding gebaseerd op straffen
en belonen is bij hen niet toereikend. Met
hun heldere vermogens prikken zij dwars
door onze opgebouwde muren en patronen
heen.
Kinderen accepteren niet langer
dat we alleen maar praktisch bezig zijn
met opvoeden. Zij willen zich gehoord en
gezien voelen.


Zij willen met ons de verbinding voelen, net zoals met de natuur, met de planten, de dieren, de bomen om hen heen.

Aandacht en verbinding zijn sleutelwoorden. Kinderen hebben behoefte aan bekrachtiging. Door de erkenning van hun helderheid en hun intuïtieve vermogens bieden wij onze kinderen de mogelijkheid om hun innerlijke richtingaanwijzer te ontwikkelen. Juist in de huidige informatiemaatschappij die zich razendsnel ontwikkelt, is het van het grootste belang te leren om dicht bij jezelf te blijven en trouw te blijven aan jezelf. Niet langer is het overbrengen van normen en waarden en gewenst gedrag de richtlijn bij het opvoeden. Het leren luisteren naar je eigen gevoel, je eigen intuïtie is voorwaarde geworden. Die innerlijke richtingaanwijzer wijst je de weg op jouw unieke levenspad.

In deze interactieve lezing verdiepen we ons in de overgang naar het Aquariustijdperk. We kijken naar de impact van deze overgang op onze maatschappij, met name op de driehoek: onderwijs, zorg en opvoeding. En ook naar onze veranderende rol als ouder. Tenslotte komen we uit bij het nieuwe opvoeden. We bieden je hiermee een nieuwe manier van kijken naar je kind, kijken naar het gedrag van je kind en kijken naar opvoeden. Een manier die haarfijn aansluit bij het sensitieve kind van nu.

Deze lezing is interactief. Je bent van harte uitgenodigd om een recente foto van je kind mee te brengen. Je mag deze foto bij ons op tafel leggen. Tijdens de lezing zullen we foto’s eruit pikken om daar wat over te zeggen in aansluiting op de lezing. Bij voldoende tijd is er tevens ruimte om een vraag te stellen over je kind.


Over Conchita van Dijk
Tot mijn 40ste is mijn gevoeligheid een zware last op mijn schouders geweest. Vaak was ik snel vermoeid en in mijn werk gebeurde het meerdere malen dat ik na zo’n anderhalf jaar helemaal opgebrand was. Hoe dat kon, begreep ik niet.
Toen werd ik moeder van twee prachtige kinderen. Het viel me al snel op dat ook zij erg gevoelig waren. De ‘gewone’ gedragsmatige insteek leek vaak niet te werken en daarom ben ik op zoek gegaan naar wat voor mij en mijn kinderen wel werkte.

De opleiding tot pedagoge aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen bracht me de kennis en kunde om met ouders en kinderen te werken. Voor mijn stage en afstudeerproject ben ik me gaan verdiepen in hoogsensitiviteit. Al datgene waar ik in al die jaren steeds tegenaan was gelopen, viel op z’n plek en ik begreep steeds beter waarom ik zo snel overprikkeld raakte. Ook bij mijn kinderen zag ik dat terug en het was fijn om daar op een andere manier mee om te leren gaan.

De begeleiding van ouders en kinderen kreeg een diepere laag met het volgen van de opleiding tot spiritueel werker Aurora in Heeze. Ik heb tien jaar gewerkt als dansdocente/eigenaresse in dansschool Podium voor Dans in Eindhoven, een aantal jaren gewerkt als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en als kindercoach in mijn eigen praktijk ‘Spelen is leren’. Vanaf juli 2014 werk ik samen met Diane Govers in de VOF Inspirerend Opvoeden.


Over Diane Govers
Ik heb lange tijd niet zo goed kunnen genieten van het leven, omdat ik teveel bezig was met leven zoals ik dacht dat het hoorde. Eén van de gewoontes die ik had ontwikkeld was me steeds weer aanpassen aan de wensen van de ander. Vanaf het moment dat ik echt voor mezelf heb gekozen, veranderde dat. Doordat ik besloot dat ik mijn eigen weg wilde gaan, echt mijn eigen pad wilde gaan volgen, kon ik gaan voelen wat ik graag wil doen. Wát ik wil doen en hóe ik dat wil doen, waar ik blij van word en hoe ik graag wil leven. Dat brengt me dichter bij mezelf en daarmee ook dichter bij geluk op een manier die ik nog niet kende.

Het genieten en dat met anderen delen heeft bij mij altijd hoog in het vaandel gestaan. Dat vond ik al belangrijk in de dertien jaar dat ik in de kinderopvang heb gewerkt. Na het behalen van het diploma voor pedagogisch medewerker voelde ik de behoefte om werkelijk contact te maken met het kind en samen een goede band op te bouwen, zodat het kind zich veilig voelt en zich van daaruit vanzelf ontwikkelt in zijn of haar eigen tempo en op zijn of haar eigen manier.

Op dit moment volg ik de opleiding tot spiritueel werker bij Aurora in Heeze. Ik ben dankbaar voor alle ervaringen die ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn leven. Ze hebben me allemaal (leuk of niet leuk) veel gebracht. Ik wil me graag inzetten voor ouders en kinderen om hen via informatie en inspiratie zichzelf en elkaar steeds beter te leren kennen en zo samen meer te genieten van het leven.

Meer informatie over Conchita en Diane vind je op inspirerendopvoeden.nl* = Indien het entree bedrag een belemmering is om deze activiteit bij te wonen, voel je dan toch welkom en neem even contact met ons op via info@huisvoorzingeving.nl en vraag naar de mogelijkheden voor een gereduceerd tarief.


U kunt zich hier inschrijven voor:
Het leven na dit leven - Myrthe Bruinzeel
op 12 september van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie: Huize Nieuwenhof in Moergestel

* = verplicht veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *