De Kracht van Verbondenheid – Moniek van Oss

Wanneer:
oktober 31, 2018 @ 7:30 pm – 10:00 pm
2018-10-31T19:30:00+01:00
2018-10-31T22:00:00+01:00
Kosten:
€25 *


Om gelukkig te zijn hebben we 3 dingen nodig;
autonomie om in vrijheid te kunnen kiezen,
competentie oftewel het idee hebben dat we
goed zijn in wat we doen en ten slotte
betrokkenheid; ons verbonden voelen met anderen.

De belangrijkste sleutel tot geluk blijkt
te liggen in verbondenheid. Er komen steeds
meer bewijzen die ervaringen van positieve
sociale contacten koppelen aan een lang
en gezond leven.


In deze workshop wil ik kennis en inzichten met jullie delen over verbondenheid vanuit het perspectief van de positieve psychologie, ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) en MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living). Daarnaast gaan we concreet aan de slag met enkele ervaringsgerichte oefeningen die je ertoe uitdagen positieve verbondenheid gestalte te geven in je dagelijkse leven.

Ook al denken we bij verbinding meteen aan relaties tussen mensen, toch ligt het vertrekpunt van verbondenheid bij onszelf. Een goede relatie met jezelf en je eigen innerlijke wereld, maakt het namelijk mogelijk alleen te zijn zonder je eenzaam te voelen en vormt een basis voor positieve relaties met anderen. Vergelijk het met het filmpje in het vliegtuig waarin volwassenen te horen krijgen dat ze eerst hun eigen zuurstofmasker moeten opzetten voordat ze hun kinderen helpen het masker op te zetten.

Verbondenheid is al; wat houd je ervan weg?

‘Our separation from each other is an optical illusion’ Einstein

Uiteraard loopt verbinding met jezelf en de ander niet altijd over geëffende paden. Vaak is er een kritische stem aan het woord die je er van afhoudt om je open te stellen voor de ander en eigen ervaringen te delen. Tijdens deze avond zal ik ook enkele handreikingen bieden om met deze criticus om te gaan.

Over Moniek van Oss
Moniek van Oss heeft een praktijk voor therapie en coaching in Tilburg; Van Oss Psychotherapie en Coaching. Wat haar drijft is mensen te helpen om niet behulpzame reactiepatronen te doorbreken en hun leven weer af te stemmen op hun persoonlijke waarden en dromen. In haar werk probeert zij steeds een brug te slaan van het hanteren van klachten naar levenskunst en groei, waarbij krachten en talenten weer voluit tot bloei kunnen komen.

Aan de Educatieve Academie in Antwerpen heeft zij de opleiding voor Integratieve Psychotherapie gevolgd en met succes afgerond. Deze opleiding leidt op tot het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP). Daarnaast is zij opgeleid in de volgende werkvormen: ACT, Voice Dialoque, Mindfulness en zelfcompassie, focusing, EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) en Positieve psychologie.

Voor meer informatie kijk op: www.psychotherapietilburg.eu


* = Indien het entree bedrag een belemmering is om deze activiteit bij te wonen, voel je dan toch welkom en neem even contact met ons op via info@huisvoorzingeving.nl en vraag naar de mogelijkheden voor een gereduceerd tarief.U kunt zich hier inschrijven voor:
De Kracht van Verbondenheid - Moniek van Oss
op 31 oktober van 19:30 tot ca 22:00
Locatie: Kloosterdreef 4 in Moergestel

* = verplicht veld